کاربرد رنگ لبه چرم

رنگ لبه چرم

رنگ لبه چرم

لبه ­ی چرم­های مصنوعی و چرم­های طبیعی هم­رنگ رویه­ ی چرم نیست و پس از برش و دوخت محصول هنری چرمی این اختلاف رنگ کاملا مشهود است و باعث زیر سوال بردن شیکی و تمیزی محصول چرمی می­شود. از این جهت برای پوشاندن این اختلاف رنگ و زیبایی بیشتر محصول هنری چرمی از رنگ لبه چرم استفاده می­شود. تولیدکنندگان از لاک لبه چرم در ساخت انواع کیف­ها از جمله کیف دوشی، کیف دستی، کیف پول، کیف موبایل، انواع کمربندها، دستبندها، جاکلیدی­، جاکارتی و دیگر محصولات هنری چرمی بهره می­برند که بسیار زیرکانه ظرافت و جذابیت محصول چرمی تولید شده را افزایش می­دهند.

اهداف استفاده از رنگ لبه چرم

  • طول عمر بیشتر

پس از برش چرم­ها چه مصنوعی و چه طبیعی در لبه­ی چرم پرزهایی ایجاد می­شود که به مرور پس از استفاده موجب خرابی حاشیه محصول، کجی لایه­های چرمی، ترک خوردن چرم و باز شدن دوخت­ها از ناحیه­ی لبه­ی محصول می­شود، به همین دلیل از رنگ لبه چرم در چسباندن اتصالات بین لایه­های چرمی، محافظت در برابر خرابی و جلوگیری از پوسته پوسته شدن محصول چرمی استفاده می­شود. کیفیت بالای رنگ لبه چرم عمر طولانی­تری و دوام بیشتری را برای محصولات چرمی به ارمغان می­آورد.

  • زیبایی و جلوه بیشتر

به دلیل عدم هم­خوانی و نامتناسب بودن رنگ لبه­ چرم با رویه ­ی چرم، زیبایی و جذابیت محصول هنری چرمی کاهش می­یابد و برای جبران این ناهماهنگی، تولیدکنندگان از لاک لبه چرم استفاده می­کنند تا محصولات هنری چرمی ارائه شده از ظرافت، شیکی و جذابیت بیشتری برخوردار باشند. در نهایت محصول ارائه شده به بازار لبه ای هم­رنگ رویه با ضخامت مناسب دارد. ضخامت بخشیدن به لبه­ی محصول چرمی علاوه بر تداوم و جلوه بیشتر، ایستادگی محصول را افزایش می­دهد.

رنگ لبه چرم

انواع رنگ لبه چرم

دو نوع لاک لبه چرم در بازار موجود است که یکی از آن­ها محلول در آب و دیگری محلول در نفت است. رنگ­های محلول در نفت از کیفیت رنگی بالاتری برخوردار هستند ولی برای حل این نوع رنگ­ها و پاک کردن آن­ها باید از نفت استفاده شود. در مقابل این نوع رنگ­ها، رنگ­های محلول در آب هستند که با آب محلول می­شوند و بی خطر وکم هزینه هستند. از بین این دو محصول، نوع محلول در آب به دلیل راحتی و سهولت در استفاده، بیشتر مورد توجه استفاده­کننده قرار گرفته است.

مراحل تولید محصول هنری چرمی

ابزار مورد نیاز:

گیره پا اسبی، سمباده با عاج مناسب، محلول پرداخت، محلول زیر رنگ، غلطک یا قلم مو، رنگ لبه چرم و آمیتاژ

پس از برش چرم مرحله دوخت محصول چرمی آغاز می­شود.

مرحله اول:

سازنده با استفاده از گیره پا اسبی که در دو جنس چوب و ام دی اف در بازار موجود است، حاشیه محصول چرمی را محکم کرده تا لایه­های چرمی به هم نزدیک­تر شوند و سپس به راحتی و بدون جابه­جایی در لایه­های چرمی شروع به دوخت و دوز محصول چرمی می­کند.

پس از برش و دوخت حالا نوبت به ظاهر محصول هنری چرمی می­رسد تا محصول نهایی شکیل­تر ارائه شود. در ابتدای امر، اگر لبه­ی چرم کثیف شده باشد، باید کثیفی را پاک کرده تا رنگ بهتر بر روی لبه­ی چرمی بنشیند. حالا نوبت به مراحل رنگ آمیزی و پرداخت لبه محصول هنری چرمی رسیده است که یکی از فاکتورهای اصلی و مهم یک محصول چرمی به حساب می­آید.

مرحله دوم:

سطح لبه محصول هنری چرمی را با استفاده از سمباده صاف و صیقلی کرده تا سطح محصول یک­دست شود.

مرحله سوم:

سپس نوبت به محلول پرداخت و محلول زیر رنگ می­رسد. محلول پرداخت مانند کاتالیزگر عمل کرده و موجب سرعت بخشیدن به عمل رنگ آمیزی لبه محصول هنری چرمی می­شود. میزان مصرف محلول پرداخت به قطر لبه محصول چرمی بستگی دارد. پس از آن که محلول پرداخت به لبه محصول چرمی زده شد، با استفاده از محلول زیر رنگ، لبه کار برجسته می­شود و به زیبایی لبه­ی محصول چرمی افزوده می­شود.

مرحله چهارم:

رنگ لبه چرم را با استفاده از محلول مناسب رقیق کرده و با غلطک یا قلم مو لبه­ی محصول هنری چرمی رنگ می­شود. اکثر تولیدکنندگان از رنگ­های ترکیبی استفاده می­کنند به این گونه که از ترکیب چند رنگ لبه چرم، رنگ مورد نظر که با رویه­ی محصول چرمی آن­ها متناسب است، استخراج می­کنند و سپس عمل رنگ آمیزی را شروع می­کنند.

مرحله پنجم: پس از خشک شدن رنگ بر روی لبه محصول هنری چرمی، احتمال دارد رنگ خشک شده دارای حباب باشد که در این صورت می­توان به کمک آمیتاژ حباب داخل رنگ را از بین برد و سطح را برای رنگ مجدد صیقل داد.

رنگ لبه چرم

نکات استفاده از رنگ لبه چرم

1- از بازگذاشتن در قوطی رنگ لبه چرم خودداری کنید چون بر اثر مجاورت با هوا کیفیت آن کاهش می­یابد.

2- رنگ استفاده شده به دلیل رقیق شدن با حلال مناسب خود، دیگر قابل برگشت به داخل قوطی نیست پس از بازگرداندن رنگ رقیق شده به داخل قوطی خودداری کنید.

3- طیف رنگی انتخاب شده به عنوان رنگ لبه چرم باید با رنگ رویه­ ی چرم متناسب باشد.

4- استفاده از محلول زیر رنگ کیفیت کار را بالا می­برد و استفاده چند باره از رنگ را به حداقل می­رساند.

فاکتورهای انتخاب رنگ لبه چرم مناسب

1- اصلی­ ترین فاکتور انتخابی نوع حلالیت رنگ است که رنگ­های محلول در آب به دلیل قابلیت دسترسی بالا مورد توجه بسیار هستند.

2- برند مصرفی تنوع رنگ بالایی را داشته باشد. بسیاری از سازنده­ها تمایل به استفاده از رنگ­های ترکیبی دارند؛ از این رو خرید رنگ­های مختلف از برندهای متنوع باعث ایجاد ناهماهنگی و تداخل در ترکیب و استفاده می­شود. رنگ­های مختلف با میزان حلالیت مختلف و زمان خشک شدن مختلف عمل پرداخت را سخت می­کنند ولی استفاده از یک برند مشخص تمامی این مشکلات را از بین می­برد.

3- برند مصرفی قوطی­های رنگ با حجم­های مختلف را داشته باشد تا تولیدکننده بنا به نیاز خود حجم­های مختلف را تهیه کند.

4- مقرون به صرفه باشد. تولید محصولات چرمی به خودی خود بسیار هزینه­بر است و در سراسر دنیا مشتری­های مخصوص به خود را دارد. از این رو تولید محصول چرمی با سیاست­های مشتری مدارانه موجب حفظ مشتری­های سابق و جذب مشتری­های جدید می­شود.

5- برند مصرفی قابل دسترس باشد و به راحتی در بازارهای داخلی یافت شود.

رنگ لبه چرم امید یکی از بزرگترین و تخصصی ترین کارخانجات تولید رنگ لبه چرم در کشور می باشد .

عضویت در خبر نامه

با ارسال ایمیل خود در خبرنامه ما ثبت نام کنید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با رنگ امید